Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovan pangasijus sa kukuruznim brašnom

Pohovan pangasijus sa kukuruznim brašnom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Pohovan pangasijus sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Ako ćete da pohujete belu ribu, uradite to kao ljudi - evo recepta, evo piva, evo i nas - gladnih- izgladnelih"

Potrebni sastojci

  • pangasijus - 3 očišćena fileta bez kože, 350 g
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - ili ulje za prženje
  • smesa za pohovanje
  • jaje - 1 komad, veliko
  • pivo - 150 ml
  • kukuruzno brašno - 5 - 6 kašika, fino (skrob)
  • kukuruzno brašno - 5 - 6 kašika, krupno, za kačamak ili palenta
  • pšenično brašno - za gustinu
  • prašak za pecivo - 8 - 10 g
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Filete pangasijusa operite i osušite. Ako su bili zamrznuti treba da ih ostavite u frižideru 2-3 sata blago posoljene, da se ocede od velike količine vode koju sadrže. Ako su fileti veliki možete da ih isečete na parčiće veličine koje želite.

Napravite kašicu - smesu za pohovanje, tako što prvo umutite jaje sa solju. Sipajte pivo, stavite kukuruzna brašna i umutite dobro. Ostavite tako smeu na sobnoj temperaturi 15 minuta, da omekšaju fina zrna palente.

Kašica će se zgusnuti od toga, ali možda će i dalje biti retka za svrhu za koju nam je potrebna. Da biste postigli idealnu konzistenciju, za smesu gustine palačinki dodajte belo pšenično brašno, zajedno sa praškom za pecivo.

Zagrejte tiganj sa masnoćom na umerenoj vatri, potapajte riblje filete u smesu za pohovanje, tako da ih dobro pokrije i pržite dok ne postanu zlatasti sa obe strane.

Pangasijus je bela, veoma nežna i krhka riba, koja ima potrebu za sasvim kratkom termičkom obradom, pa čak i ako su vaši fielti deblji, možete da proverite da li su gotovi i da regulišete spram toga temperaturu prženja.

Servirajte rubu toplu kao predjelo sa mnogo limuna ili kako osnovno jelo sa odgovarajućim garnirungom - salatom, krompirom, pečenim povrćem ili sosom.

Prijatno!

*Mali savet: Umesto da pržite ribu u obilnoj količini ulja, probajte da to uradite sa malo maslinovog ulja u tiganju sa dnom koje se ne lepi. S vremena na vreme dodajte po još malo maslinovog ulja, jer će ga upiti.

Prženje je proces, ali ne upija toliko masnoće i zdravije je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: