Moje uspešne punjene tikvice

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8507
3
26/12/2019
"Aplaudiramo ovom kulinarskom performansu i žurimo da probamo punjene tikvice "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso, dodajte jedno jaje, istucan čen belog luka, narendan parmezan, prstohvat peršuna, prstohvat bibera, prstohvat narendane kore limuna.

Dodajte namrvljem, natopljen i od vode oceđen hleb. Zamesite mleveno meso i ostavite 30 minuta dok ne sjedine sastojci.

Pomoću specijalnog uređaja izdubite tikvice. Napunite ih mlevenim meso. Ako vam ostane njega napravite male ćuftice koje možete da stavite u paradajz sos.

Stavite punjene tikvice u odgovarjuću posudu. Prelije ih mlevenim paradajzom i bujon od povrća. Začinite solju i prstohvatom usitnjenog bosiljka.

Poklopite posudi i kuvajte jelo 25-30 minuta.

Sklonite posudu sa ringle i tada začinite mlazom maslinovog ulja i istucajte čenove belog luka.

Servirajte uspešne punjene tikvice blago ohlađene!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar