Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Punjena glavica kupusa na lombardijski način

Punjena glavica kupusa na lombardijski način

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Punjena glavica kupusa na lombardijski način
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
28/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Malo je pipkavo, ali rezultat će nadmašiti sva vaša očekivanja"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad, oko 1 kg
  • mleveno meso - 300 g, teleće
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • belo vino - 1 šolja
  • paradajz pire - 4 kašike
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • bujon od povrća - 500 ml
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sklonite debele spoljašnje listove glavice kupusa od oko 1 kg. Stavite je pažljivo u šerpu sa kipućom posoljenom vodom. Kuvajte 15 minuta. Izvadite povrće pažljivo i rastvorite spoljašnje listove, a unutrašnjost odsecite oštrim nožem.

U tiganju sa zagrejanim maslinovoim uljem zapržite sitno isečenu glavicu luka. Dodajte mleveno meso razmućeno sa malo toplog bujona. Zapržite, kada mleveno meso promeni boju sipajte čašu belog vina.

Pržite na jakoj vatri dok vino skoro ne ispari. Začinite prstohvatom bibera, muskatnim oraščićem i paradajz pireom. Dodajte alevu papriku i na sitno isečenu unutrašnjost glavice kupusa.

Sipajte šolju bujona poklopite posudu i kuvajte, dok nadev ne ostane na masnoći. Sačekajte da se nadev ohladi i napunite glavicu njima, uvijajući listovima. Zavežite glavicu kuhinjskim kanapom.

Stavite je u šerpu, sipajte ostatak bujona od povrća i malo maslonovog ulja. Poklopite posudu i dinstajte jelo oko 25-30 minuta. Možete da servirate punjenu glavicu sa garnirungom ili salatom po vašem ukusu.

Možete da napravite sos od bujoan u kome se dinstala. Šta god da odaberete, jelo je mnogo ukusno i svideće vam se!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: