Način pripreme
Sklonite debele spoljašnje listove glavice kupusa od oko 1 kg. Stavite je pažljivo u šerpu sa kipućom posoljenom vodom. Kuvajte 15 minuta. Izvadite povrće pažljivo i rastvorite spoljašnje listove, a unutrašnjost odsecite oštrim nožem.
U tiganju sa zagrejanim maslinovoim uljem zapržite sitno isečenu glavicu luka. Dodajte mleveno meso razmućeno sa malo toplog bujona. Zapržite, kada mleveno meso promeni boju sipajte čašu belog vina.
Pržite na jakoj vatri dok vino skoro ne ispari. Začinite prstohvatom bibera, muskatnim oraščićem i paradajz pireom. Dodajte alevu papriku i na sitno isečenu unutrašnjost glavice kupusa.
Sipajte šolju bujona poklopite posudu i kuvajte, dok nadev ne ostane na masnoći. Sačekajte da se nadev ohladi i napunite glavicu njima, uvijajući listovima. Zavežite glavicu kuhinjskim kanapom.
Stavite je u šerpu, sipajte ostatak bujona od povrća i malo maslonovog ulja. Poklopite posudu i dinstajte jelo oko 25-30 minuta. Možete da servirate punjenu glavicu sa garnirungom ili salatom po vašem ukusu.
Možete da napravite sos od bujoan u kome se dinstala. Šta god da odaberete, jelo je mnogo ukusno i svideće vam se!
Nek vam je slatko!