Način pripreme
Kokošku očistite i operite pod tekućom vodom i osušite je. Stavite je u emajliranu posudu na hladno mesto.
Poparite u vreloj vodi očišćen i opran bulgur i dodajte ga u deo iseckanog kiselog kupusa.
Stavite kupus i bulgur da se dinastaju u zagrejanom ulju oko 20 minuta. Pred kraj dinstanja začinite alevom paprikom i istucanim biberom, čubrom i ako je potrebno malo soli.
Napunite kokošku nadevom i zašijte otvor.
Uvijte kokošku listovima kupusa i stavite je u veliku šerpu, a okolo sipajte preostali iseckani kupus.
Prelijte kokošku sokom od kupusa i zapušite poklopac šerpe testom.
Stavite šerpu na slabu ringlu da se kuva dok ne bude gotovo. Možete da servirate punjenu kokošku na starozagorski način tako, ali još će ukusnija biti ako se nakon kuvanja zapeče u rerni dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Nek vam je slatko!