Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Glavica kupusa punjena svinjetinom

Glavica kupusa punjena svinjetinom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Glavica kupusa punjena svinjetinom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
10
"Ovaj recept smo izvadili iz mamine beležnice specijano za vas"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • ljuta aleva paprika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite svinjetinu. U nju dodajte isečen luk i praziluk. Dodajte biber, alevu papriku i čubar.

Stavite kiseli kupus u posudu za pečenje. Pažljivo počnite da razlistavate listove. Odstranite središnji deo.

Stavljajte nadev u svaki list i uvijajte ga kao sarmu. Tako uradite sa celom glavicom, ostavljajući spoljašnje listove bez nadeva.

Njima uvijte punjene listove. Sipajte vodu i pokrijte folijom.

Pecite na 180 stepeni oko 2 sata. Pred kraj sklonite folju i dopecite.

Punjena glavica kupusa sa svinjetinom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: