Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Glavica kupusa punjena kukuruzom i svinjskim mesom

Glavica kupusa punjena kukuruzom i svinjskim mesom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Glavica kupusa punjena kukuruzom i svinjskim mesom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
15/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Ako tražite efektno jelo, da njime ostavite utisak na goste, bacite se na ovu punjenu glavicu kupusa - nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad, veći
  • krompir - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • papruka - 1 komad, žuta
  • kukuruz - 1 kočanj
  • svinjsko meso - oko 300 - 400 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Neophodnam nema je jedna velika glavica kupusa. Isečemo odozgo tako da dobijemo poklopaca, njega sačuvamo.

Izdubimo glavicu. Sa strane kočnja podsečemo, tako da glavica može da stoji pravo.

Sečeo na šajbne krompir, paradajz, luk, šargarepu, žutu papriku i kukuruz sa kočnja.

U posudu stavljamo meso. Začinjavamo solju, biberom, alevom paprikom i origanom. Posipamo sa malo ulja i mešamo.

Punimo glavicu, tako što odozdo ređamo red krompira, nakon toga red paradajza, šargarepu, papriku, kukuruz. Stavljamo i 2-3 čena belog luka.

Nakon svakog reda, posipamo solju, biberom i origanom. Na kraju ređamo meso i stavljamo poklopac. Stavljamo glavicu kupusa u posudu za pečenje.

U posudu sipamo ulje, so i alevu papriku. Mešamo dobro i četkom mažemo lepo celu glavicu spolja.

Pečemo glavicu kupusa punjenu kukuruzom i svinjskim mesom na 150 stepeni 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: