Sartu di riso

Korisnik#243428Korisnik#243428
Šegrt
10912938047
Sartu di riso
Fotografije: Anonymous
1 / 7
24/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Jedno predivno jelo iz italijanske kuhinje - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 120 g
  • šargarepa - 90 g
  • celer - 50 g
  • arborio pirinač - 800 g
  • lovorov list - 4 kom.
  • parmezan - 160 g
  • mocarela - 200 g
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 1600 g (može i konzervisani)
  • bosiljak - 5, 6 grančica
  • jaja - 2 kom.
  • prezle - 50 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U dubljoj šerpi na šporetu na ulju propržiti sitno naseckani crni luk, šargarepu i celer. Posoliti. Dodati 2 lovorova lista i paradajz pire. Dodati paradajz i 50 gr parmezana i naseckan bosiljak. Promešati, poklopiti i ostaviti da se kuva makar 30 minuta na tihoj vatri (dok se ne zgusne).

U drugoj šerpi skuvati pirinač sa 2 lovorova lista i 1.2 dl vode. Posoliti.

Kad je pirinač skuvan, izvaditi lovor, dodati jaja i narendani parmezan (110 gr) pa rukama sve sjediniti.

Kalup za kuglof nauljiti pa posuti prezlama. Obložiti kalup sa 2/3 kuvanog pirinča pa na dno staviti komadiće mocarele pa preko složiti sos od paradajza (izvaditi lovorov list) i na kraju sve poklopiti sa ostatkom ukuvanog pirinča. Posuti prezlama i sa malo ulja.

Peći 30-35 minuta na 200 stepeni C.

Seći na kriške i ukrasiti rendanim parmezanom.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: