Seljačka pita sa mladim lukom

AnonymousAnonymous
Početnik
405
1
31/12/2019
"Tako bi nam legla jedna topla, aromatična, ukusna pita "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • jaja - 2 kom.
  • neutralna pavlaka - 200 ml
  • slanina - 80 g
  • mladi crni luk - 200 g
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

U dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, dodati otopljeni maslac i 1.2 dl tople vode, pa zamesiti rukama testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu 20 minuta.

Slaninu sitno naseckati, pa propržiti u tiganju.

Mladi luk očistiti, pa ga kuvati 5 minuta u ključaloj, posoljenoj vodi. Ocediti ga.

Na pobrašnjenoj površini razvucite oklagijom testo na pravougaoni oblik dimenzija 25x30 cm, pa ga pomoću oklagije prebacite na pleh dimenzija 22x28 cm (koji ste prethodno obložili pek papirom).

Preko rasporedite luk, pa pospite slaninom.

Pavlaku umutite sa jajima, posolite, pobiberite, pa prelijte preko slanine.

Peći 20 minuta na 200 stepeni C.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar