Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Zamrznute kiflice

Zamrznute kiflice

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Zamrznute kiflice
Fotografije: Veca
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
115 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Idealan recept za neočekivane goste"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 700 g
  • mleko - 400 ml
  • svež kvasac - 40 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • Za nadev
  • eurokrem - po potrebi
  • Za valjanje kiflica
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati mlako mleko, šećer i 200 g brašna. Izmešati i ostaviti da odstoji 20 minuta. Zatim dodati 200 g brašna, ulje, posoliti i, postepeno dodajući preostalo brašno (300 g), zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug.

Iseći na trouglove i na svaki trougao staviti po 1 kašičicu eurokrema. Uviti kiflice i poređati ih na pek-papir.

Staviti u zamrzivač da se dobro zamrznu (minimum dva sata da odstoje u zamrzivaču).

Nakon toga, pleh obložiti pek-papirom, poređati mrzle kiflice, prekriti ib čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.

Rernu dobro zagrejati, pa kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne i tako vruće ih uvaljati u šećer u prahu.

Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Savet: U vreme pripreme nije uračunato vreme koje je potrebno da kiflice odstoje u zamrzivaču. Umesto eurokrema možete koristiti nutelu ili džem (pekmez). Možete ih, tako napravljene(nepečene), čuvati u zamrzivaču i do mesec dana i iskoristiti ih ukoliko vam dođu nenajavljeni gosti - dok popijete kaficu sa njima, kiflice, tako mrzle, poređate u pleh obložen pek-papirom, ostavite da odstoje 30 minuta, ispečete ih i uživate.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: