Lazanja verde

Korisnik#244021Korisnik#244021
Pomoćnik kuvara
405
1
861
17
10/01/2020
"Ko nije probao, neka proba, pa da podeli utiske sa nama. Mi smo oduševljeni! "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano94
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • indijski orasi - 100 g
  • lazanje - 6 kom.
  • blitva - 4 lista
  • špargla - 200 g (oko 20 kom)
  • grašak - 250 g
  • šampinjoni - 250 g
  • mleko - 350 ml
  • brašno leblebija - 30 g
  • limunov sok - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • mladi crni luk - 2 kom.
  • bosiljak
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati lazanje prema uputstvu na pakovanju. Nakratko obariti blitvu, grašak i špargle, pa procediti.

Potopiti indijske orahe u vrelu vodu i ostaviti na 20 minuta. Procediti.

U tiganju propržiti naseckane šampinjone i crni luk, dok ne omekšaju. U sosijeru sipati mleko, dodati brašno i kuvati na tihoj vatri dok ne počne da vri.

U blender sipati mleko, dodati orahe i limunov sok, so i biber, beli luk i muskatni oraščić, pa sjediniti.

Sipati 2 kašike sosa na dno keramičke posude, pa staviti 2 lazanje. Preko naneti 1/3 sosa, staviti grašak i polovinu pečurki. Zatim 2 lazanje, druga trećina sosa, blitva, pa opet 2 lazanje. Premazati sa ostatkom sosa i rasporediti špargle.

Posuti sitno naseckanim bosiljkom.

Zapeći 20 minuta na 180 stepeni C.

Služiti toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar