Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kiseli marinirani luk

Kiseli marinirani luk

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kiseli marinirani luk2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"Kiseli marinirani luk treba uvek da imate pri ruci, kada vam je potreban ukusan garnirung za neko jelo"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 kg, male glavice
  • za prvu marinadu
  • sirće - 1 litar
  • voda - 300 ml
  • biber - u zrnu
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • za drugu marinadu
  • sirće - 500 ml
  • morska so - 1 kašika
  • šećer - 1 ravna kašika
  • voda - 150 ml
  • biber - u zrnu
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk.

U šerpu sipajte litar sirćeta, 300 ml vode, ubacite nekoliko zrna bibera i lovorove listove. Stavite tečnost da provri. Dodajte luk i blanširajte 3-4 minuta. Izvadite ga iz marinade rešetkastom kašikom.

Ostavite luk da se ohladi.

Pripremite drugu marinadu za prelivanje. U šerpu sipajte 500 ml sirćeta, 150 ml vode, stavite kašiku krupne morske soli i ravnu kašiku šećera.

Stavite da provri na ringli. Poređajte luk u tegle. Stavite po jedan lovorov list i nekoliko zrna bibera. Prelijte kipućom marinadom.

Zatvorite i okrenite tegle poklopcima na dole.

Ostavite marinirani luk da se potpuno ohladi, pre nego što stavite na tamno mesto.

Kiseli marinirani luk možete da spremite sa karamelizovanim šećerom kao garnirung pečenom mesu!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: