Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa šećerom na gladak krem.
Sipajte rastopljen i ohlađen kravlji maslac. Prosejte brašno i kakao sa prstohvatom soli.
Dodajte suvu smesu u žumanca. Mutite belanca dok ne dobijete tvrd sneg sa prstohvatom soli.
Pažljivo sakupite dve smese, mešajte polako odozdo na gore da smesa ne padne.
Obložite pleh (koristila sam onaj iz rerne) papirom za pečenje. Namažite sa malo rastopljenog maslaca. Sipajte smesu za kolač i poravnajte.
Pecite koru na 200 stepeni 5-8 minuta u prethodno ugrejajnoj reni sa ventilatorom. Izvadite gotovu koru i odmah okrenite na pamučnu krpu.
Izvadite papir. Uvijte u rolat zajedno sa krpom. Ostavite da se ohlad. Ako je pavlaka koji ćete mutiti slatka, nemojte dodavati dodatno šećera.
Ako ne, dodajte 30 g šećera u prahu i umutite na čvrst sneg.
Oljuštite banane i prelijte sokom jednog limuna. Ostavite ih tako nekoliko minuta. Otvorite ohlađenu koru. Obilno namažite pavlakom.
U jedan kraj stavite banane i uvijte u rolat. Namažite rolaz sa preostalom pavlakom. Rastopite parče čokolade na pari. Ukrasite slatki rolat po ukusu.
Neka vam je slatko!