Pečene jarebice a la Rišelje

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
21/01/2020
"Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala "
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudicu stavite omekšali maslac, sok od pola limuna, so i prstohvat bibera.

Namažite jarebice dobro ovom smesom spolja i iznutra.

Isecite luk na polumesece. Izgnječite ga sa solju.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite izdašan prstohvat isečenog luka, pečurke, isečene na male parčiće i pirinač. Začinite solju.

Sipajte bujon od povrće i poklopite posudu. Kuvajte dok pirinač ne nabubri.

Ostavite nadev da se ohladi. Njime napunite jarebice i probodite otvor čačkalicom. Uvijte oko svake ptice po dva parčeta dimljene slanine.

Na dno glinene posude stavite luk i ako vam je ostao nadev.

Odozgo rasporedite jarebice. Pomešajte preostali bujon od povrća sa sto grama crvenog vina i kašikom šećera.

Poklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar