bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Piletina sa boranijom

Piletina sa boranijom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Piletina sa boranijom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
08/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Klasična kombinacija koju serviramo sa ukusnim kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 - 4 kašike
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 komad
  • boranija - 300 g, zamrznuta
  • pileći bataci - 2 komada, skuvani
  • paradajz - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se oljušte i iseku na male kocke. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se isečeno povrće.

Koada promeni boju, stavlja se aleva paprila, meša se i sipa se proceđeni bujon od skuvanih bataka.

Dodaje se boranija i narendan paradajz, ostavlja se da se kuva na umerenoj vatri da boranija omekša.

Na kraju se dodaje skuvano pileće meso, iskidano na parčiće. Posipa se solju i ostavlja se da vro još 10 minuta. Servira se sa svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: