Piletina sa boranijom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
08/09/2018
"Klasična kombinacija koju serviramo sa ukusnim kiselim mlekom "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 - 4 kašike
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 komad
  • boranija - 300 g, zamrznuta
  • pileći bataci - 2 komada, skuvani
  • paradajz - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se oljušte i iseku na male kocke. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se isečeno povrće.

Koada promeni boju, stavlja se aleva paprila, meša se i sipa se proceđeni bujon od skuvanih bataka.

Dodaje se boranija i narendan paradajz, ostavlja se da se kuva na umerenoj vatri da boranija omekša.

Na kraju se dodaje skuvano pileće meso, iskidano na parčiće. Posipa se solju i ostavlja se da vro još 10 minuta. Servira se sa svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar