Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Pesto od tikvica i badema

Pesto od tikvica i badema

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pesto od tikvica i badema
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Domaći pesto od tikvica i badema za ukrašavanje jela ili za jednostavno mazanje na krišku hleba, jer je super ukusno"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • bademi - 50 g, oljušteni, sirovi
  • parmezan - 50 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • bosiljak - 2 lista, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pesto se može napraviti i sa sirovim tikvicama, ali i sa lagano sotiranim, pa sami izaberite način pravljenja.

Pesto od tikvica i badema se koristi kao sos za testenine, njoke, lazanje, za picu i rižoto. Dodaje onaj čudesni i neponovljiv ukus jelima.

Narendajte tikvice na krupno. Posolite ih i dobro promešajte. U njih dodajte oljuštene sirove bademe, narendani parmezan i bosiljak.

Sve namirnice stavite u blender. Sameljite dok ne dobijete homogenu smesu. Začinite pesto maslinovim uljem.

Ne pripremajte velike količine pesta od tikvica, već samo onoliko koliko vam je potrebno za jedno jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: