Integralna pogača sa sodom i semenkama

24/01/2020
"Sa ovom intregralnom pogačom sa sodom ćete dočekati goste "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 138
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 kg
  • brašno - 200 g
  • semenke - 100 g, miks /od bundeve, suncokreta, lana, susam/
  • kiselo mleko - 350 g
  • so - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dve vrste brašna i napravite udubljenje.

Razbijte jaja, dodajte so. Dodajte miks semenki.

Stavite sodu u kiselo mleko i promešajte. Dodajte mleko u bršano.

Dodajte mlaku vodu, oko 1/2 šolje. Ako je potrebno dodajte još da biste zamesili meko testo koje se ne lepi.

Gotovo testo rasporedite u veliki pleh sa dnom koji se ne lepi i ostavite pogaču na toplom oko 30 minuta.

Pecite pogaču sa sodom u ugrejanoj rerni do 200 stepeni i dok ne dobije zlatnu boju.

Gotovu integralnu pogaču sa sodom i semenkama pokrijte čistom krpom i ostavite 15-20 minuta, nakon toga odlomite i servirajte po želji sa šarenom solju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar