Rotkva sa sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Rotkva sa sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
32 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
2
"Ponekad, prosta i lagana jela su ukusnija nego što mislite - zamešali smo rotkvu sa neodoljivim sosom i žurimo da vam se pohvalimo njom"

Potrebni sastojci

  • bela rotkva - 2 komada
  • šaragrepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 6 kašika
  • sirće - 2 kašike
  • pileći bujon - 1 kocka
  • lovorov list - 1 komad
  • majčina dušica - 1 kašika, sušena
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite luk na tanke polumesece, a šargarepe - na tanke krugove. Zapržite ih u ulju dok ne dobiju svetlu karamel preplanulost i dodajte beli luk, isečen na krupni, prstohvat soli i jednu kašičicu sirćeta. Mešajte minut, dva.

2. Dok se povrće za sos ne zaprži, stavite šerpu vode, pileći bujon, lovorov list i drugu kašiku sorćeta da provri na jakoj vatri. Ubacite u nju rotkvu, oljiuštenu i isečenu na krupne parčiće.

Kuvajte 10-12 minuta ili dok ne omekša i ocedite, čuvajući bujon.

3. Proceđeni bujon sipajte u povrće za sos u drugu posudu na ringli - potrebno vam je oko 600 ml. Kuvajte dok se tečnost ne redukuje i ne ostane malo.

4. Pasirajte dok jelo ne postane glatko i u gotov sos stavite parčiće rotkve.

Začinite rotkvu sa sosom sa aromatičnom majčinom dušicom i servirajte.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: