Način pripreme
1. Isecite luk na tanke polumesece, a šargarepe - na tanke krugove. Zapržite ih u ulju dok ne dobiju svetlu karamel preplanulost i dodajte beli luk, isečen na krupni, prstohvat soli i jednu kašičicu sirćeta. Mešajte minut, dva.
2. Dok se povrće za sos ne zaprži, stavite šerpu vode, pileći bujon, lovorov list i drugu kašiku sorćeta da provri na jakoj vatri. Ubacite u nju rotkvu, oljiuštenu i isečenu na krupne parčiće.
Kuvajte 10-12 minuta ili dok ne omekša i ocedite, čuvajući bujon.
3. Proceđeni bujon sipajte u povrće za sos u drugu posudu na ringli - potrebno vam je oko 600 ml. Kuvajte dok se tečnost ne redukuje i ne ostane malo.
4. Pasirajte dok jelo ne postane glatko i u gotov sos stavite parčiće rotkve.
Začinite rotkvu sa sosom sa aromatičnom majčinom dušicom i servirajte.
Prijatno.