Način pripreme
Prosejte brašno sa solju i praškom za pecivo, dodajte šećer, jaje i maslac, koji je sa sobne temperature. Izgnječite rukama dok se ne dobiju mrvice od maslaca.
Kruške oljuštite i isecite na male parčiće i prelijte sokom od limuna. U odgovarajući tiganj stavite šećer, dodajte marsalu i istopite na ringli.
Postepeno stavite i isečene kruške i ostavite 5-6 minuta da vru, nakont toga sklonite i ostavite da se ohlade.
Postavite dno posude za pečenje razmere 22-26 cm papirom za pečenje nakvašenim i isceđenim od vode. Sipajte pola maslac mrvica i zaravnajte. Odozgo rasporedite kruške i stavite još jedan sloj maslac mrvica.
Pita se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni ssa ventirlatorom oko 35 minuta. Treba da se ostavi da se ohladi bar 10 minuta, pre nego što se izvadi iz posude.
Pre serviranja se posipa šećerom u prahu i dekoriše se po sopstvenom ukusu.
Pita od maslaca sa kruškama i marsalom je jedinstvena!