Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa mlečnim kremom i breskvama iz kompota

Torta sa mlečnim kremom i breskvama iz kompota

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Torta sa mlečnim kremom i breskvama iz kompota2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Nežna i lagana voćna torta koju možete da napravite i bez povoda"

Potrebni sastojci

  • kompot od breskvi - 1 komad
  • orasi - mleveni, za posipanje
  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 130 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Za mlečni krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja ili po ukusu
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • vanila - 1/2 ampule
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo kore, tako što najpre umutimo jaja mikserom skoro dok ne pobele i tada dodajemo šećer.

Slede ulje i brašno sa praškom za pecivo (pri čemu se pri dodavanju brašna meša špatulom).

Testo za kolač se sipa u kalup za tortu, postavljen papirom za pečenje.

Kora za tortu se ispeče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta dok čačkalica ne bude suva kad se ubode u sredinu.

Dobro ohlađena kora se iseče na 3 dela.

Nastavljamo sa mlečnim kremom, pri čemu sipamo mleko u šerpu i dodajemo šećer i vanilu.

Malo pre nego što provri dodajemo brašno uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Sklanjamo šerpu sa tople ringle i dodajemo maslac.

Prelivamo kore sa tečnošću iz kompota (breskve) i mažemo obilno kremom.

Nakon što je ređanje gotovo - red kore, red krema - namažemo celu tortu preostalim kremom.

Prethodno smo breskve isekli na tanke kriške i samleli smo orahe.

Ređamo parčiće odozgo preko bele torte i celom šakom posipamo orahe kružno po torti.

Torta sa mlečnim kremom i breskvama iz kompota je gotova - ne traži mnogo vremena i mnogo je ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: