Lazanja sa pečurkama i orasima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
29/01/2020
"Fascinantna lazanja sa očaravajućom aromom i ukusom koji nikad nećete zaboraviti "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Zapržite sitno isečenu polovinu glavice luka i čen belog luka.

Dodajte pečurke isečene na kriške, začinite prstohvatom suvog ili svežeg origana, prstohvatom bibera, sipajte šolju bujona od povrća i dinstajte dok pečurke ne omekšaju.

Napravite bešamel, istopite u šerpi maslac, zapržite dve kašike brašna, sipajte sveže mleko i skuvajte do gustine retke boze. Začinite bešamel prstohvatom oraščića.

Stavite vodu da provri sa kašikom soli. Blanširajte jedu po jednu kore za lazanju prema uputstvu na pakovanju.

U posudu za pečenje sipajte nekoliko kašika bešamela. Stavite koru, odozgo sipajte dinstane pečurke, pospite mlevenim orasima, stavite parčiće mocarele i prstohvat narendanog parmezana. Prelijte sa 1-2 kašike bešamela i ponovo stavite koru, nadev i tako dok se ne potroše sastojci.

Odozgo završite lazanju bešamelom i pospite narendanim parmezanom.

Isecite lazanju sa pečurkama. Ispecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Servirajte lazanju sa pečurkama i orasima toplu i ukrašenu celim orasima!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar