Način pripreme
U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Zapržite sitno isečenu polovinu glavice luka i čen belog luka.
Dodajte pečurke isečene na kriške, začinite prstohvatom suvog ili svežeg origana, prstohvatom bibera, sipajte šolju bujona od povrća i dinstajte dok pečurke ne omekšaju.
Napravite bešamel, istopite u šerpi maslac, zapržite dve kašike brašna, sipajte sveže mleko i skuvajte do gustine retke boze. Začinite bešamel prstohvatom oraščića.
Stavite vodu da provri sa kašikom soli. Blanširajte jedu po jednu kore za lazanju prema uputstvu na pakovanju.
U posudu za pečenje sipajte nekoliko kašika bešamela. Stavite koru, odozgo sipajte dinstane pečurke, pospite mlevenim orasima, stavite parčiće mocarele i prstohvat narendanog parmezana. Prelijte sa 1-2 kašike bešamela i ponovo stavite koru, nadev i tako dok se ne potroše sastojci.
Odozgo završite lazanju bešamelom i pospite narendanim parmezanom.
Isecite lazanju sa pečurkama. Ispecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Servirajte lazanju sa pečurkama i orasima toplu i ukrašenu celim orasima!
Nek vam je slatko!