Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa pečurkama i orasima

Lazanja sa pečurkama i orasima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Lazanja sa pečurkama i orasima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Fascinantna lazanja sa očaravajućom aromom i ukusom koji nikad nećete zaboraviti"

Potrebni sastojci

  • kora za lazanju - 5 komada, sveže po mogućnosti
  • pečurke - 250 g
  • mocarela - 150 g
  • orasi - 100 g
  • parmezan - 40 g, narendan
  • beli luk - 1 čena
  • luk - 1/2 glavice
  • origano - prstohva
  • biber - prstohvat
  • maslinovo ulje
  • bujon od povrća - 1 šolja
  • za bešamel
  • sveže mleko - 350 ml
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 50 g
  • muskatni oraščić - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Zapržite sitno isečenu polovinu glavice luka i čen belog luka.

Dodajte pečurke isečene na kriške, začinite prstohvatom suvog ili svežeg origana, prstohvatom bibera, sipajte šolju bujona od povrća i dinstajte dok pečurke ne omekšaju.

Napravite bešamel, istopite u šerpi maslac, zapržite dve kašike brašna, sipajte sveže mleko i skuvajte do gustine retke boze. Začinite bešamel prstohvatom oraščića.

Stavite vodu da provri sa kašikom soli. Blanširajte jedu po jednu kore za lazanju prema uputstvu na pakovanju.

U posudu za pečenje sipajte nekoliko kašika bešamela. Stavite koru, odozgo sipajte dinstane pečurke, pospite mlevenim orasima, stavite parčiće mocarele i prstohvat narendanog parmezana. Prelijte sa 1-2 kašike bešamela i ponovo stavite koru, nadev i tako dok se ne potroše sastojci.

Odozgo završite lazanju bešamelom i pospite narendanim parmezanom.

Isecite lazanju sa pečurkama. Ispecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Servirajte lazanju sa pečurkama i orasima toplu i ukrašenu celim orasima!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: