Madridska čorba od belog luka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8834
3
05/02/2020
"Klasičan španski specijalitet koji bismo jeli ne samo zbog činjenice da čuva od gripa - čorbica od belog luka se sprema za par minuta i veoma je ukusna "
Priprema8 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno28 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 30 ml
  • beli luk - 7 čenova
  • hleb - 150 g, suvi
  • voda - 1 litar
  • so
  • jaja - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi hleb zapečete blago u rerni. Izvadite i ostavljate da se ohladi.

Isečete ga po sredini na parčiće (ne treba da bude sitno, da se ne pretvori u kašu).

U šerpi zagrejte ulje.

Oljuštite beli luk i isecite ga na dva dela. Stavite ga u šerpu.

Zapržite na kratko i dodajte hleb, alevu papriku, vodu i so. Kuvajte 10 minuta.

U posudi umutite jaja. Dodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte.

Kuvajte još 2 minuta i isključite.

Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar