Način pripreme
U blenderu se samelju kikiriki, peršun i beli luk. NIje dobro da bude previše fina pasta, jer je mnogo lepljiva.
U sve to se sipa više maslinovog ulja i iscedi se sok od polovine limuna.
Preostala polovina se čuva za garniranje sabljarke. Kikiriki pasta se soli i dobro meša.
U tiganju sa nelepljivim dnovm se na jakoj vatri zagreva malo preostale masnoće. Posipa se solju i kada je dovoljno zagrejano stavljaju se fileti ribe.
Kuvaju se dok ne dobiju zlatastu preplanulost sa obe strane. Pazi se da ne pregori, d se ne osuši, već da meso ove toliko ukusne ribe ostane krhko.
U isti tiganj, u kome se pekla riba (ako nema zagorelih ostataka od nje), sipa se pasta od kikirikija u tankom sloju.
Zapeče se blago, pri čemu se meša da bi bila ravnomerna kratka termička obrada.
Parčići tople sabljarke na tiganju se pokrivaju kikirikijem i serviraju se odmah.
Prijatno!