Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Teleća čorba sa pirinčem

Teleća čorba sa pirinčem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Teleća čorba sa pirinčem
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Teleća čorba sa pirinčem - konzumirajte sa toplim hlebom, po mogućnosti domaćim"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • papirka - 2 komada (zelena i crvena)
  • krompir - 2 komada
  • celer - nekoliko listova
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • pirinač - 50 g
  • biber - 7 - 8 zrna + mleveni
  • piment - 5 - 6 zrna
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teleće meso na zalogaje.

Zagrejte ulje i zpržite u njemu meso dok se ne zarumeni. Sipajte toplu vodu dva prsta iznad mesa. Dodajte biber u zrnu, piment, drške peršuna i celera. Kuvajte meso dok ne bude gotovo, Vreme zavisi od samog mesa.

Za to vreme očistite i isecite svo povrće.

Nakon toga procedite teleći bujon, u kome se kuvalo meso, i stavite ga na ringlu da provri. Tečnost treba da je oko litar i po. Ako je neophodno dodajte i malo vode.

Čim provri dodajte meso i isečeno povrće. Začinite solju, biberom i listom celera. Kuvajte na srednjoj ringle oko 20 minuta. Nakon toga dodajte pirinač i kuvajte još 10-15 minuta dok ne bude gotovo.

Malo pre nego što sklonite sa ringli dodajte malo maslaca.

Servirajte teleću čorbu sa pirinčem vruću, garniranu sa sitno isečenim svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: