Način pripreme
Isecite teleće meso na zalogaje.
Zagrejte ulje i zpržite u njemu meso dok se ne zarumeni. Sipajte toplu vodu dva prsta iznad mesa. Dodajte biber u zrnu, piment, drške peršuna i celera. Kuvajte meso dok ne bude gotovo, Vreme zavisi od samog mesa.
Za to vreme očistite i isecite svo povrće.
Nakon toga procedite teleći bujon, u kome se kuvalo meso, i stavite ga na ringlu da provri. Tečnost treba da je oko litar i po. Ako je neophodno dodajte i malo vode.
Čim provri dodajte meso i isečeno povrće. Začinite solju, biberom i listom celera. Kuvajte na srednjoj ringle oko 20 minuta. Nakon toga dodajte pirinač i kuvajte još 10-15 minuta dok ne bude gotovo.
Malo pre nego što sklonite sa ringli dodajte malo maslaca.
Servirajte teleću čorbu sa pirinčem vruću, garniranu sa sitno isečenim svežim peršunom.
Prijatno!