Način pripreme
Isecite teleće i pileće meso na sitne komade. Isecite povrće na kockice.
Pržite nekoliko minuta sa 2-3 kašike ulja, lukom i šargarepom.
Dodajte im prstohvat kurkume i zrna bibera i piment. Nakon 5-6 minuta dodajte 2 l vruće vode i ostavite čorbu da se krčka oko 10 minuta.
Zatim dodajte isečen krompir i izlomljene špagete, lovorov lsit, kao i sitno iseckan peršun i kocku gotvog bujona od povrća.
Ostavite da se krška još 10 minuta. Probajte da li je gotovo, pa sklonite sa vatre.
U činiji umutite žumance, dodajte kiselo mleko, mešajte i dodajte 2-3 kapi soka od limuna.
Sipajte 1-2 kutlače tople tečnosti u zapršku, pa mešajte da se izjednači temperatura čorbe i zaprške.
Isipajte smesu u šerpu i postepeno mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.