Način pripreme
1. Isecite fino (4 mm) svinjski kontrafile. Svaki filet raširite oklagijom, ne koristeči preterano jak pirtisak, krhki su i lago se šire. Tako, osim što će biti krhkiji, povećaće im se i površina.
2. Očistite i isecite pečurke na sitno. Posolite i promešajte sa malo maslonovog ulja polovinu njih.
3. Raširene svinjske karee pospite sveže mlevenim biberom, stavljajte nadev od pečuraka, uvijajte čvrsto u rolat i u dva kraja na svaki probodite čačkalicu.
4. Zagrejte maslac sa preostalim maslinovim uljem i zapecite kratko na jakoj vatri rolnice sa svih strana osim one sa koje štrče čačkalice,
Izvadite ih u tanjir i na njihovo mesto stavite da se zapži luk dok ne omekša (sitno iseckan). Dodajte preostale pečurke, so i ruzmarin i kuvajte dva minuta.
5. Sipajte brašno i mešajte oko 1 minuta, nakon toga sipajte u porcijama pivo uz neprestano mešanje.
6. Vratite svinjske rolnice u sos i kuvajte 2 minuta uz otvoren poklopac da ispari alkohol. Nakon toga poklopite posudu još nekoliko minuta, tako da se od toplote skuvaju potpuno i odozgo, tamo gde štrči čačkalica.
Ovaj tip mesa nema potrebu za dugom termičkom obradom jer ima malo masnoća i može da postane suvo.
Serviraje svinjske rolnice sa sosom od piva tople, prethodno izvadivši čačkalice. Po želji pospite svežim peršunom.
Prijatno!