Način pripreme
Patlidžan se opere i bez ljuštenja se iseče po dužini na kriške debele oko 3-4 mm. Natope se u slanoj vodi 30 minuta, da sa njih iscuri gorki sok.
Kada voda potamni, kriške se izvade, operu i osuše.
Poređaju se u blago namazanu ili papirom pokrivenu posudu za pečenje.
Posipaju se maslinovim uljem i solju i ispeku se na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Ostavljaju se da se ohlade.
Sirevi se izgnječe viljuškom posudi.
Beli luk se istuca u avanu zajedno sa mirođijom i ljutom paprikom.
U sir se stavlja pasta od belog luka, maslinovo ulje i sok od limuna i sve se dobro promeša.
Preko ohlađenih kriški patlidžana se stavlja kašičica nadeva u širi deo i uvijaju se rolnice od patlidžana.
Gotove rolnice od patlidžana sa sirom se poređaju u tanjir, posipaju se sveže iseckanim peršunom i serviraju.
Savršeno meze!