Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Keksići od limuna bez glutena

Keksići od limuna bez glutena

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Keksići od limuna bez glutena8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Keksići od limuna bez glutena - jedite do mile volje"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 90 g
  • kukuruzno brašno - 90 g, fino
  • maslac - 80 g, hladan
  • jaje - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 60 g, u prahu
  • limun - 1/2 komada, kora
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašna u posudu i sipajte im šećer i fino narendanu koru limuna (samo žuti deo).

2. Dodajte tvrdi maslac u parčićima i prstima trljajte dok se ne dobiju mrvice.

3. Razbijte jaje, koje takođe treba da je hladno, iz frižidera i dodajte prašak za pecivo na kraju.

4. Zamesite glatko testo, od koga kidate i oblikujte loptice veličine oraha. Poređajte ih na oko 3 cm odstojanja jednu od druge u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Stavite keksiće u rernu zagrejanu na 180 stepeni na 18-20 minuta. Sačekajte da se ohlade i servirajte. U slučaju da ih nećete odmah konzumirati, čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: