Timbalo sa pilećim mesom u korama za pitu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
18/02/2020
"Takvu đakoniju nismo probali. I dok se mi njome sladimo vi možete da zapišete recept "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano155
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće grudi 10 minuta u posoljenoj vodi. Procedite ih i isecite na kocke, nakon toga ih začinite sokom od limuna, majoranom i biberom. Isecite očišćen praziluk i izdinstajte ga u malo ulja, vode i soli.

Čim ostane na masnoži sklonite sa vatre i dodaje u pileće meso. Isecite krompir na kocke, skuvajte ga u posoljenoj vodi desetak minuta, ocedite i dodajte u piletinu.

Dodajte 3-4 kašike maslinovog ulja u smesu i dorbo promešajte. Namažite zidove duboke staklene posude maslinovim uljem. Postavite list kore za pitu i namažite uljem.

Stavite drugi list i opet namažite, stavite treći list koji takođe namažete. Sipajte pileći nadev, zaravnajte smesu i pokrijte poslednjom korom za pitu.

Namažite masnoćom i pecite na 160 stepeni dok kore ne dobiju prijatnu preplanulost svetlo braon boje. Okrenite timbalo u tanjir, isecite na parčiće i servirajte sa salatom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar