Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Pita sa mlevenim mesom i prazilukom

Pita sa mlevenim mesom i prazilukom

Pita sa mlevenim mesom i prazilukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sjajna kombinacija sastojaka, spojenih u pitu - a praziluk je trešnjica na torti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 150 g
  • praziluk - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • so
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • kore za pitu - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i luk. Isecite na sitno.

U tiganj stavite malo masnoće i zapržite ih. Dodajte mleveno meso.

Pržite dok ne pobeli. Dodajte začine, a nakon nekoliko minuta i paradajz pire.

Sačekajte da ostane na masnoći i isključite. Ostavite sa strane, da se nadev ohladi.

U posudi umutite jaja sa kiselim mlekom, kukuruznim brašnom, uljem i praškom za pecivo.

Uzmite jednu koru, namažite je smesom sa jajima.

Preko nje stavite drugu koru. Ponovo namažite.

Stavite malo nadeva i uvijte u trougao.

Poređajte pitu u posudu, postavljenu papirom za pečenje.

Pecite pitu sa prazilukom na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: