Način pripreme
1. Odvojte panjeve pečurkama i sačuvajte ih za drugi recept, jer u ovom nisu potrebni.
Oljuštite kapice od spoljašnjeg omotača, on se odvaja lako, kad uhvatite za ivicu. NIje neophodno da ih perete, a i nije preporučljivo, osim ako nije hitno jer ima prljavštinu. Tada možete samo da obrišete vlažnom čitom krpom, da je odstranite.
2. Svaku kapicu posolite blago i napunite sa malim parčencetom mocarele, pospite origanom i odozgo stavite više provolonea na kocke i ponovo origano.
3. Poređajte punjene pečurke u posudu namazanu maslinovim uljem i ako želite odozgo kapnite još maslinovog ulja.
4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 16-18 minuta u zavisnosti od veličine pečuraka.
5. Servirajte ovo brzo predjelo obavezno toplo. Možete da eksperimentišete sa sirevima, koristeći druge kombinacije - plavi sir, gaudu, parmezan, grana padano, običan kakčavalj i druge.
Nema ničeg lakšeg od jednih ukusnih punjenih pečuraka u rerni!
Prijatno!