Dinstana teletina sa suvim šljivama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
187
758
20/02/2020
"Jednostavno, ali prefinjeno - serviramo dinstanu teletinu sa suvim šljivama i želimo vam prijatno jelo"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano523
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na velike zalogaje. Stavite ga u šerpu. Sipajte oko litar i po vode.

Dodajte jednu ravnu kašiku soli, šargarepu isečenu na krupne parčiće, celu glavicu luka i struk celera.

Skuvajte meso dok ne bude gotovo. Oduzeće vam oko sat i po vremena. Izvadite kuvano meso.

Prebacite povrće u duboku posudu i pasirajte ga dok ne bude glatko. Razredite sa malo bujona od mesa.

Zagreje šolju maslinovog ulja. Sipajte kašičicu aleve paprike i odmah sipajte pasirano povrće. Pazite da ne pregorite alevu papriku!

Dodajte meso i suve šljive. Ako je neophodno razredite sa još malo bujona. Imajte u vidu da ćete dinstati jelo samo oko 10 minuta, zato ga ne razređujte mnogo.

Brašno se ne stavlja, pasirano povrće će zgusnuti jelo. Začinite prstohvatom bibera i prstohvatom kumina. Poklopite posudu i dinstajte 10 minuta.

Servirajte dinstanu teletinu sa suvim šljivama toplu, posutu usitnjenim peršunom!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar