Način pripreme
Zagrejte masnoću na umerenoj vatri i u njoj zapržite očišćen i iseckan luk, peršun i beli luk sa malo soli. Pre nego što počnu da dobijaju preplanulost sklonite ih sa vatre i pasirajte.
Sipajte bujon, ubacite u njega lovorov list i grančice ruzmarina i kuvajte pod poklopcem oko 30 minuta na slaboj vatri.
Sklonite sa vatre i sečekajte nekoliko minuta. Za to vreme umutite žumanca i sipajte u njih sveže mleko. Sipajte u tankom mlazu u ostalu tečnost i promešajte.
Da bi bilo kremastije možete da stavite više žumanaca.
Kada je supa gotova, pripremite jaja, uz koja će biti servirana. Zagrejte vodu na umerenoj do slaboj vatri i stavite u nju so i sirće.
Razbijte jedno po jedno jaja prvo u posudicu i nakon toga klizno u vrelu vodu. Kuvajte ih do željene gustine - tečnije ili tvrđe, kako vam se sviđa.
Izvadite iz čorbe lovorov list i ruzmarin i sipajte u posudice. U svaku stavite po jedno poširano jaje i pospite preostalim peršunom.
Prijatno!