Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa belim lukom

Pileća supa sa belim lukom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Pileća supa sa belim lukom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Topla pileća supa sa mnogo belog luka tera sve prehlade"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • crvene paprike - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • krompir - 1 komad
  • fida - 1 šaka, sitna
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • so
  • čubar
  • voda
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku šerpu sipajte oko 2 litre vode. Dodajte pileće meso i so po ukusu.

Nakn što se piletina skuva, izvadite meso iz bujona i odvojite od kostiju, iskidajte na komade.

Isecite povrće na kockice. U bujon dodajte prvo ulje, papriku i luk.

Nakon što povri 5-6 minuta, dodajte i sitno iseckan krompir, a nakon još 5 minuta dodajte mrvljenu fidu i pileće meso, kuvjate dok ne bude skroz gotova fida i krompir.

Na kraju nakon što skinete pileću supu sa vatre, pospite čubrom i dodajte izgnječen beli luk.

Umutite sa jajetom i kiselim mlekom i pomešajte sa hladnom supom/ da se ne preseče/.

Smesu polako sipajte i neprestano mešajte.

Pileća supa sa belim lukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: