Način pripreme
Ova supa od belog luka je jedna od tradicionalnih i najpoznatijih španskih supa. Pripremala se tokom godina siromaštva kada je bila nestašica sastojaka, ali je u svakom domu bilo osnovnih sastojaka - maslinovo ulje, beli luk, šunka, jaja i stari hleb.
Pored toga što je ukusna, madridska supa sa belim lukom i šunkom je veoma zdrava i bori se sa raznim gripom i prehladama.
Evo i kako da je spremite brzo i lako:
Ogulite i naseckajte čenove belog luka. Naseckajte i šunku na sitne komadiće.
Zagrejte maslinovo ulje i stavite prvo beli luk da pusti aromu. Nakon toga stavite da se proprži i šunka (vatra ne sme da bude mnogo jaka).
Odjednom sipajte jednu punu kašiku lepe aleve paprike i kratko mešajte.
Sipajte bujon i kuvajte poklopljeno 20 minuta.
Po originalnom receptu supa vri zajedno sa hlebom izmrvljenim u nju, ako želite da je napravite tako. Međutim, ja više volim da hlepčić bude posebno ili u krajnjem slučaju, dodat u bujon, ali tek na kraju prilikom serviranja.
Direktno unutra razbijte dva jaja i mešajte kako bi se pretvorili u komadiće. Ako želite možete dodati i više jaja.
Probajte da li je slano. S obzirom na to da šunka prilikom propržavanja ispušta dosta soli, u većini slučajeva nije potrebno više soli.
Poslužite aromatičnu i hranljivu supicu dok je vruća.
Prijatno!