Način pripreme
Na 100 ml zagrejanog ulja upržiti sitno iseckani crni luk dok ne omekša i ne dobije staklastu boju.Dodati mleveno meso, upržiti i začiniti suvim začinom.
U drugu šerpu sipati 100 ml ulja, zagrejati, umešati seckani kupus i dinstati (dolivajući po malo vode).
Zasebno obariti pirinač, procediti ga i posoliti.
Nauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa.
Ručnom žicom za mućenje razmutiti žumanca, dodati mleko, kiselu pavlaku, izmešati i preliti musaku.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru. Svakako dobijate veoma ukusnu musaku, drugačiju od standardnog načina spremanja musake, ali podjednako ukusnu.
Prijatno!