Uspešan recept za domaći hleb

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
05/03/2020
"Mi smo stara škola i najviše volimo da spremamo hleb sami - na primer evo ovako "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 906
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 1 litar
  • suvi kvasac - 12 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1, 5 kašika
  • brašno - 1, 6 kg
  • maslac - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Voda za testo treba da bude topla. U njoj rastvaramo kvasac. Dodajemo šećer i so.

Po malo dodajemo i prosejano brašno.

Počinjemo mešenje mikserom sa odgovarajućim dodatkom za to. Dodajemo i maslac, koji treba da bude ostavljen na sobnoj temperaturi.

Nakon što dorbo zamesimo testo za hleb mikserom, odvojeno se mesi i rukom. Gotovo testo za hleb se ostavlja da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Nakon što testo naraste, podeli se na dva dela.

Od ta dva dela se obikuju domaći hlepčići. Odozgo se pravi šara po želji.

Pečemo domaći hleb po uspešnom receptu na 200 stepeni oko 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar