Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Uspešan recept za domaći hleb

Uspešan recept za domaći hleb

DilyanaDilyana
Pomoćnik kuvara
3572926
Uspešan recept za domaći hleb
Fotografije: Dilyana
2 / 3
05/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Mi smo stara škola i najviše volimo da spremamo hleb sami - na primer evo ovako"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 litar
  • suvi kvasac - 12 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1, 5 kašika
  • brašno - 1, 6 kg
  • maslac - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Voda za testo treba da bude topla. U njoj rastvaramo kvasac. Dodajemo šećer i so.

Po malo dodajemo i prosejano brašno.

Počinjemo mešenje mikserom sa odgovarajućim dodatkom za to. Dodajemo i maslac, koji treba da bude ostavljen na sobnoj temperaturi.

Nakon što dorbo zamesimo testo za hleb mikserom, odvojeno se mesi i rukom. Gotovo testo za hleb se ostavlja da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Nakon što testo naraste, podeli se na dva dela.

Od ta dva dela se obikuju domaći hlepčići. Odozgo se pravi šara po želji.

Pečemo domaći hleb po uspešnom receptu na 200 stepeni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: