Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ordever»Šareno italijansko predjelo

Šareno italijansko predjelo

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Šareno italijansko predjelo
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
07/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
"Kada prosto bockaš viljuškom je predjelo, kada ne možeš da odoliš čudesnom ukusi i uzimaš ceo tanjir samo za sebe - razumljivo je"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • žumanca - 1 komad
  • maslac - 90 g
  • voda - 6 supenih kašika
  • so - prstohvat
  • za serviranje
  • artičoka - marinirana
  • kiseli luk
  • mocarela - mala mocarela
  • ljute paradajz - paprike - sa tunjevinom
  • pršuta krudo - listići
  • masline
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli. Dodajte 1 žumance, 6 supenih kašika hladne vode i 90 g hladnog kravljeg maslaca, isečenog na male komade.

Zamesite meko testo. Uvijte testo u streč foliju i stavite u frižider na jedan sat.

Na brašnom posutoj radnoj površini od ohlađenog testa razvucite veliki pravougaonik. Uz pomoć oklagije prebacite u pleh prečnika 11/35 cm.

Testo je veoma elastično i radi se dobro sa njim. Nakon što se ispeče ima ukus slanih krekera i veoma je hrskavo.

Oblikujte visoke ivice, pritisnite ka ivicama da napravite oblik pleha. Izbušite dno viljuškom.

Pecite koru na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju. U testu nema sastojaka za nadolaženje i ne diže se prilikom pečenja, zato nema potrebe da ga pritiskamo ni sa čim da bi se stvorilo oklop od testa.

Izvadite pleh iz rerne, oslobodite pečeni kalup i ostavite da se ohladi na rešetku.

Ukrasite kriškama marinirane artičoke, maslinama, ljutim malim paradajz-paprikama sa tunjevinom, malom mocarelom, lisitćima tanko isečene pršute krudo ili čajnom, kiselim lukom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: