Način pripreme
Ovo predjelo sa koprivom je dobro i kao garnirung.
Blanširajte koprivu u vreloj vodi 2 minuta. Nakon toga je procedite, operite i isecite.
Umutite jaja sa krem sirom. Dodajte kačkavalj i koprivu. Promešajte kašikom.
Namažite maslacem posudu ili posude u kojima ćete peći. Možete da ispečete celu smesu u maloj posudi za pečenje. Može i u kalupima za kolače.
Ja sam koristila silikonske kalupe za vafle. Rasporedila sam u dva takva kalupa i dobila sam 10 komada.
Možete da pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne bude gotovo.
Možete da ispečete predjelo sa koprivom i u fyjer-u. Program roast, 170 stepeni, deset minuta sa jedne strane i pet sa druge.
Serviramo slane vafle sa sosom od belog luk:
Promešamo kiselo mleko i krem sir u jednakim količinama, začinjavamo solju, belim lukom i mirođijom.