Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica se piletinom i jajima od prepelice

Pica se piletinom i jajima od prepelice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pica se piletinom i jajima od prepelice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
10
"Dosta bogata pica sa piletinom i jajima od prepleice koja će vam se usladiti do neprepoznatljivosti"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 400 g
  • voda - 230 ml
  • maslinovo ulje - 30 g
  • kvasac - 20 g, živ ili 7 g, suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • Nadev
  • pileće grudi - 200 g
  • paradajz sos za picu - 6 - 7 kašika, punih
  • jaja od prepelice - 10 - 12 komada
  • bosiljak - 3 prstohvata, sušen
  • mocarela - oko 200 g, polu zrela, narendana
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Od nabrojanih sastojaka zameste glatko i elastično testo za picu. Pospite brašnom radnu površinu, dok mesite da vam se ne lepi u početku.

2. Ostavite testo da naraste u posudi namazanoj maslinovim uljem 30-40 minuta ili dok ne udvostruči svoj obim.

3. Razvijte u dve okrugle ili pravougaone pice, može i jedna cela, velika.

Namažite paradajz sosom, pospite bosiljkom i mocarelim i rasporedite male parčiće pilećeg mesa. Razbijte jaja od prepelice nemarno odzgo i posolite. Možete da poprskate i malo maslinovog ulja preko pice.

4. Ispecite domaću picu na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, dok ne vidite da postaje braon po ivicama, a piletina je pobelela i jaja su potpuno gotova.

Servirajte picu sa piletinom i jajima od prepelice toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: