Čokoladni kolač sa kremom od ruma

26/03/2020
"Aromatičan, ukusan - idealan čokoladni kolač sa kremom od ruma "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem. U malu šerpu sipamo sveže mleko, dodajemo šećer i brašno i stavljamo posudu na umerenu vatru.

Počinjemo odmah da mešamo dok se krem ne zgusne. Skidamo sa vatre i dodajemo 3 supene kašike ruma.

Ostavljamo krem sa rumom da se ohladi, s vremena na vreme mešamo da se ne stvori korica odozgo.

U posudi prosejemo brašno sa prstohvatom soli, brašnom i kakaom.

U drugoj posudi umutimo jaja sa šećerom uz pomoć miksera 5-6 minuta. Sipamo sveže mleko i ulje i počinjemo u porcijama da dodajemo od suve smese dok ne upije svo brašno.

Podelimo smesu na dva jednaka dela. Namažemo i pospemo brašnom kalup. Sipamo polovinu smese. Odozgo kašikom rasporeidmo krem i sipamo drugi deo smese za čokoladni kolač.

Pečemo kolač na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.

Probamo da li je gotovo uz pomoć drvenog štapića. Pečeni kolač okrenemo na rešetku i posipamo šećerom u prahu.

Sačekamo da se čokoladni kolač sa kremom od ruma potpuno ohladi pre sečenja.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar