Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pržene Tikvice»Tikvice sa tempurom od belanaca

Tikvice sa tempurom od belanaca

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k950
Tikvice sa tempurom od belanaca
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
27/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
2
"Napravite mlečni sos, u koje pohovane tikvice nemaju strpljenja da se potope, bukvalno"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • belanca - 1 komad od velikog jajeta
  • voda - 100 ml, ledena
  • brašno - 3 supene kašike, pune
  • so - 1 prstohvat, po ukusu
  • ulje - za prženje
  • sos
  • kiselo mleko - 100 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • sirće - 1 - 2 supene kašike, jabukovo (ili po ukusu)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite vrstu tempure sa umućenim belancem, umućenim na tečnu penu, vodom i brašnom sa prstohvatom soli. Kaša treba da bude gusta, ali ne previše.

Smesu za pohovanje ostavljamo u frižideru, da bude mnogo hladna kada dođe vreme za njeno korišćenje.

Tikvicu operemo i tanko isečemo, skoro na poluprovidne kružiće. Da bi bili jednaki i ravnomerni, dobro je da koristimo specijalan uređaj za sećenje, pošto ljudska ruka nije toliko precizna.

Ulje dobro ugrevamo na umerenoj/jakoj vatri, kod mene stepen ispod maksimalnog.

Ledenu smesu za pohovanje vadimo iz frižidera i ako se zgusnula u nju stavljamo kockicu leda - on će je u isto vreme održavati hladnom i razrediće je. Ako pravite duplu količinu, vreme prženja je veće, zato u tom slučaju posudu stavite u vodu sa kockicama leda da se ne greje.

Krugove tikvice potopite u tempuru i pržite dok ne postane zlatna u ugrejanom ulju. Smesa je hrskava, a povrće unutra ostaje sveže.

Gotove pohovane tikvice izvadite na ubrus da se ocedi višak masti. Nemojte stavljati u gomilicama, da ne omekša smesa za pohovanje.

Pripremite sos, pomešajte i dobro promešajte sve navedene sastojke. Beli luk dodajte iseckan ili izgnječen na pastu, izvadite klicu u sredini, da ne bude mnogo jak i ljut.

Tikvice u tempuri od belanca servirajte dok su još tople sa mlečnim sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti