Način pripreme
Predstavljam vam moj autorski recept za slani paj sa patlidžanom. Izuzetno lak za pripremu i jelo je dijetetsko.
Možete pripremiti receprt sa testeninom ili bez. Ukus jela je u oba slučaja odličan. Bez paste je odličan recept za keto i dijetetsku ishranu. Prijatna priprema!
Ugrejte rernu do 220 stepeni.
Poređajte kriške patlidžana na list za pečenje i namažite sa 2 kašičice maslinovog ulja. Začinite solju i biberom. Pecite dok ne omekša.
U veliku šerpu sa posoljenom vodom skuvajte testeninu al dente, ako mislite da kuvate tako. Ocedite. Možete da ne dodajete pastu ukoliko želite dijetetsku varijantu kao što sam ja uradila.
U velikom plehu ugrejte 1 supenu kašiku maslinovog ulja i dodajte sitno iseckan praziluk i tikvice, majčinu dušicu (po želji) biber, so i kuvajte dok ne omekša.
Prebacite u veliku posudu. Dodajte sitno iseckane čenove belog luka, umutite jaja, origano, sireve i dobro promešajte.
Poređajte kriške patlidžana, ostavite oko 3 prsta da visi po ivicama. Na slikama su koraci.
Sipajte smesu u kalup sa poređanim patlidžanom i nakon toga zatvorite kriškama koje više preko nadeva.
Pokrijte sočni slani paj folijom i kuvajte u rerni oko 30-36 minuta.
Ovaj recept nije samo ukusan, nego i veoma elegantan. Servirajte paj sa patlidžanima topao iz rerne i ako želite dodajte lep domaći sos od bosiljka i paradajza.
Prijatno sa ovim ukusnim pajem od patlidžana sa tikvicama i sirevima.