Pečeni pasulj sa ćufticama

16/04/2020
"Prosto i ukusno - pasulj sa ćufticama... nedostaje samo jedno pivce "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za pasulj
  • pasulj - 500 g
  • luk - 2 supene kašike, suv
  • šargarepa - 2 supene kašike, suva
  • nana - 1/2 supene kašike, suva
  • peršun - 1/2 supene kašike, suv
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • soda
  • ulj
  • so
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g, mešano 60/40 svinjsko/teleće
  • beli hleb - 3 kriške
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • peršun - 1/2 veze
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 3 supene kašike
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj:

Pasulj operite dobro i potopite na 2 sata u hladnu vodu, nakon toga stavite da provri.

Nakon što voda provri prospite, prelijte ponovo hladnom vodom i stavite da provri.

Izbacite tri puta vrelu vodu, pasulj se kuva u četvrtoj vodi. Nakon što provri četvrta voda, stavite malo soli.

Pasulj vri 10 minuta, sipajte suvi luk, šargarepu, alevu papriku, biber i ulje. Skuvani pasulj vri, 20 minuta pre nego što se skuva stavite nanu, peršun i so.

Pržene ćuftice:

U mleveno meso dodajte sitno iseckan luk, jaje, hleb, prethodno potopljen u sveže mleko, zajedno sa svežim mlekom, nemojte cediti, sitno iseckan peršun, so i biber.

Smesu dobro promešajte i ostavite da stoji na hladnom 30 minuta.

Od nje napravite ćuftice, uvaljajte u brašno, malo spljeskajte i pržite u ugrejanoj masnoći.

Gotov pasulj sipajte u pleh, poređajte pržene ćuftice i pecite na 200 stepeni 20 minuta.

Neka vam je slatko sa ovim pečenim pasuljem sa ćufticama.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar