Način pripreme
Pasulj:
Pasulj operite dobro i potopite na 2 sata u hladnu vodu, nakon toga stavite da provri.
Nakon što voda provri prospite, prelijte ponovo hladnom vodom i stavite da provri.
Izbacite tri puta vrelu vodu, pasulj se kuva u četvrtoj vodi. Nakon što provri četvrta voda, stavite malo soli.
Pasulj vri 10 minuta, sipajte suvi luk, šargarepu, alevu papriku, biber i ulje. Skuvani pasulj vri, 20 minuta pre nego što se skuva stavite nanu, peršun i so.
U mleveno meso dodajte sitno iseckan luk, jaje, hleb, prethodno potopljen u sveže mleko, zajedno sa svežim mlekom, nemojte cediti, sitno iseckan peršun, so i biber.
Smesu dobro promešajte i ostavite da stoji na hladnom 30 minuta.
Od nje napravite ćuftice, uvaljajte u brašno, malo spljeskajte i pržite u ugrejanoj masnoći.
Gotov pasulj sipajte u pleh, poređajte pržene ćuftice i pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Neka vam je slatko sa ovim pečenim pasuljem sa ćufticama.