Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Pečeni pasulj sa ćufticama

Pečeni pasulj sa ćufticama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Pečeni pasulj sa ćufticama
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Prosto i ukusno - pasulj sa ćufticama... nedostaje samo jedno pivce"

Potrebni sastojci

  • za pasulj
  • pasulj - 500 g
  • luk - 2 supene kašike, suv
  • šargarepa - 2 supene kašike, suva
  • nana - 1/2 supene kašike, suva
  • peršun - 1/2 supene kašike, suv
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • soda
  • ulj
  • so
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g, mešano 60/40 svinjsko/teleće
  • beli hleb - 3 kriške
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • peršun - 1/2 veze
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 3 supene kašike
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj:

Pasulj operite dobro i potopite na 2 sata u hladnu vodu, nakon toga stavite da provri.

Nakon što voda provri prospite, prelijte ponovo hladnom vodom i stavite da provri.

Izbacite tri puta vrelu vodu, pasulj se kuva u četvrtoj vodi. Nakon što provri četvrta voda, stavite malo soli.

Pasulj vri 10 minuta, sipajte suvi luk, šargarepu, alevu papriku, biber i ulje. Skuvani pasulj vri, 20 minuta pre nego što se skuva stavite nanu, peršun i so.

Pržene ćuftice:

U mleveno meso dodajte sitno iseckan luk, jaje, hleb, prethodno potopljen u sveže mleko, zajedno sa svežim mlekom, nemojte cediti, sitno iseckan peršun, so i biber.

Smesu dobro promešajte i ostavite da stoji na hladnom 30 minuta.

Od nje napravite ćuftice, uvaljajte u brašno, malo spljeskajte i pržite u ugrejanoj masnoći.

Gotov pasulj sipajte u pleh, poređajte pržene ćuftice i pecite na 200 stepeni 20 minuta.

Neka vam je slatko sa ovim pečenim pasuljem sa ćufticama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: