Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kroketi»Pileći kroketi sa bešamelom iz 1931 godine

Pileći kroketi sa bešamelom iz 1931 godine

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pileći kroketi sa bešamelom iz 1931 godine4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Nek vam je slatko uz ove retro pileće krokete sa Bešamelom"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kg
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • pileći bujon - 100 ml
  • so
  • biber
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 200 g
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se očisti i opere veoma dobro. Skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što se ohladi, odvaja se od kosti i meso se seče na sitno.

Sprema se bešamel sos, tako što se u šerpu sa nelepljivim dnom stavlja maslac i brašno. Uz kontinuirano mešanje se zaprži. Pazi se da se brašno ne zarumeni.

Nakon prženja postepeno se dodaje bujon uz neprestano mešanje dok se ne dobije gust sos sa homogenom smesom.

Posipa se solju i biberom po ukusu. Sklanja se sa vatre. Dodaje se pileće meso i ostavlja se na hladnom da se ohladi. Meso treba da je osušeno, ali ne tek izvađeno iz bujona, jer će razrediti sos.

Od gotove smese se prave ukusni kroketi u vidu štapića. Potapaju se svi pileći kroketi u jaja umućena u penu, uvaljaju se u prezle i prže se u zagrejanom ulju dok se ne zarumene.

Serviramo pileće krokete sa bešamelom sa krompirom prženim u tiganju ili salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: